Problems with setting up a server

Welcome in the osRose emulator Project.

Moderators: osRose dev team, ospRose dev team, osiRose dev team, Moderators

Problems with setting up a server

Postby WadJaRa on Mon Jul 28, 2008 1:31 pm

Hey Guys

I use rev 80 and the na rose client fully updated.At first of all i have downloaded the svn.After that i have downloaded the CSV 170 zip and the useitem_data.csv. I have extracted the CSV 170 and replaced the useitem_date.csv from the CSV170.zip with the extra one. After that i have replaced all .csv datas from the date with the one in the CSV170.zip and i also replaced the .sql datas from the Database with the one in the CSV170.zip. Than i have loaded all .sql files in navicat. After that i have edit the login-char-worldserver.conf.I have compiled them. now when i start the my server i get this error in my worldserver..

I know you will help me with this problem^^

Thx a lot
WadJaRa
Attachments
Unbenannt.JPG
WadJaRa
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 50
Joined: Sat Sep 01, 2007 7:46 pm

Re: Problems with setting up a server

Postby tomekk228 on Mon Jul 28, 2008 1:58 pm

You must first install the Sql-files from Rev80 Server. Than you must _update_ the Sql with the Sqlfiles from csv170.
User avatar
tomekk228
Pomic
Pomic
 
Posts: 97
Joined: Sat Aug 25, 2007 1:57 pm
Location: Wassenberg | Germany

Re: Problems with setting up a server

Postby Rescudo on Mon Jul 28, 2008 2:11 pm

That's not the problem ... the problem is that the query contains the word "range" which is a reserved word in MySQL 6.0. Either install MySQL 5.1 instead of 6.0, or update the source with backticks around `range`.
SEARCH - it's there for a reason!
User avatar
Rescudo
El Verloon Marshall
El Verloon Marshall
 
Posts: 872
Joined: Tue Mar 11, 2008 7:20 am

Re: Problems with setting up a server

Postby WadJaRa on Mon Jul 28, 2008 2:17 pm

Okay
At first i have loaded the normal .sql files in the database folder from the svn 80 with the database installer.bat.Than i have copied the new .sql files from the CSV170.zip in the database folder and than i have loaded them in navicat. When i want to load skills_data, extra_skills and chest_data than i get this massage at all "finished unsuccessfully"

chest_data massage:

CREATE TABLE `chest_data` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`chestid` int(11) NOT NULL,
`reward` varchar(255) NOT NULL,
`rewardtype` varchar(255) NOT NULL,
`prob` varchar(255) NOT NULL,
`maxamount` varchar(255) NOT NULL,
`maxpossible` int(11) NOT NULL,
`numberofrewards` int(11) NOT NULL,
`Description` varchar(255) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
[Msg] Finished - Unsuccessfully
--------------------------------------------------

extra_skills massage:

[Err] 1062 - Duplicate entry '2839' for key 'PRIMARY'
[Err] INSERT INTO `skills_data` VALUES ('2839','0','0','14','0','0','0','0','10','100','0|0|0|0|0','0|0|0|0|0','0|0|0','0|0|0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','____________: Metal Moldie _Pre_F2P Unique Skill_','60','0','0','0');
[Msg] Finished - Unsuccessfully
--------------------------------------------------

skills_data massage:

[Err] 1050 - Table 'skills_data' already exists
[Err] #WARNING, multiple skillID detected !! 2987
#WARNING, multiple skillID detected !! 321
#WARNING, multiple skillID detected !! 5587
#Don t forget to enter the good values for fields script, value1, gm_aoe

#
# Table structure for table 'skills_data'
#
CREATE TABLE `skills_data` (
`id` int(11) NOT NULL default '0',
`level` int(11) NOT NULL,
`sp` int(11) NOT NULL,
`type` int(11) NOT NULL,
`range` int(11) NOT NULL,
`target` int(11) NOT NULL,
`power` int(11) NOT NULL,
`duration` int(11) NOT NULL,
`mp` int(11) NOT NULL,
`success` int(11) NOT NULL,
`weapon` varchar(1000) NOT NULL,
`class` varchar(1000) NOT NULL,
`rskills` varchar(1000) NOT NULL,
`lskills` varchar(1000) NOT NULL,
`buff1` int(11) NOT NULL,
`buffv11` int(11) NOT NULL,
`buffv12` int(11) NOT NULL,
`buff2` int(11) NOT NULL,
`buffv21` int(11) NOT NULL,
`buffv22` int(11) NOT NULL,
`buff3` int(11) NOT NULL,
`buffv31` int(11) NOT NULL,
`buffv32` int(11) NOT NULL,
`clevel` int(11) NOT NULL,
`aoe` tinyint(1) NOT NULL,
`aoeradius` int(11) NOT NULL,
`skillname` varchar(100) NOT NULL,
`cooldown` int(11) NOT NULL default '0',
`script` int(11) NOT NULL default '0',
`value1` int(11) NOT NULL default '0',
`gm_aoe` tinyint(1) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
[Msg] Finished - Unsuccessfully
--------------------------------------------------

I already get the Fatal Error in my worldserver..

Thx a lot
WadJaRa
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 50
Joined: Sat Sep 01, 2007 7:46 pm

Re: Problems with setting up a server

Postby lmame on Mon Jul 28, 2008 2:24 pm

Don't people ever read the error messages? :roll:

Read this tread for the skill stuff / explanation:
viewtopic.php?f=30&t=1726
That links to:
viewtopic.php?f=21&t=1727&p=19172#p19172

So you need to edit the .sql first and of course delete some tables as the .sql from 170 is supposed to replace them, not update them.


As for the fatal error, read the posts above, you need to edit your code in worldserver to change range by 'range' or something like that...
viewtopic.php?f=36&t=1728&p=19243&hilit=mysql+6+range#p19243

Please read the posts and explanations I did and search the forum too :)
The world is full of love and peace ^_^
Image
User avatar
lmame
Admin
Admin
 
Posts: 8997
Joined: Mon Aug 06, 2007 4:42 pm
Location: July City

Re: Problems with setting up a server

Postby WadJaRa on Mon Jul 28, 2008 2:40 pm

Oh yes Rescude thx lot i fixed it i had the same problem some days ago at the irose emulator^^but the problems with the .sql datas one post above is still there...

Thx a lot
WadJaRa
WadJaRa
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 50
Joined: Sat Sep 01, 2007 7:46 pm

Re: Problems with setting up a server

Postby lmame on Mon Jul 28, 2008 2:41 pm

What problems?
The world is full of love and peace ^_^
Image
User avatar
lmame
Admin
Admin
 
Posts: 8997
Joined: Mon Aug 06, 2007 4:42 pm
Location: July City

Re: Problems with setting up a server

Postby WadJaRa on Mon Jul 28, 2008 6:44 pm

Now i have edit the skill_data.sql and after i load it in navicat i get this massage...

[Err] 1062 - Duplicate entry '321' for key 'PRIMARY'
[Err] INSERT INTO `skills_data` VALUES ('321','1','1','8','0','0','0','15','15','100','0|0|0|0|0','41|0|0|0|0','0|0|0','0|0|0','18','0','10','22','0','20','0','0','0','40','0','0','NA: ______________','200','0','0','0');
[Msg] Finished - Unsuccessfully
--------------------------------------------------
WadJaRa
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 50
Joined: Sat Sep 01, 2007 7:46 pm

Re: Problems with setting up a server

Postby lmame on Mon Jul 28, 2008 6:49 pm

Well I don't know, delete the record 321 in skills_data table in the database before to use the extraskill sql?
The world is full of love and peace ^_^
Image
User avatar
lmame
Admin
Admin
 
Posts: 8997
Joined: Mon Aug 06, 2007 4:42 pm
Location: July City

Re: Problems with setting up a server

Postby WadJaRa on Mon Jul 28, 2008 6:56 pm

Ohh yeahh that fixed it i have deleted the 321 record^^

Thx a lot^^
WadJaRa
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 50
Joined: Sat Sep 01, 2007 7:46 pm

Next

Return to Support - OsRose Emulator

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests