Client Error

A project which includes source code for an old and somewhat unique evo client and an OsRose server which comprises of an old rev81 combined with KTRose pre-evo. Many new features in both client and server

Client Error

Postby Dibella on Mon Jan 09, 2017 4:54 pm

Hey guys, so I have compiled my client ( Had a dev help me fix the compiling error, had the same problem as AnimalCrackerz) but now when I try and run the client it either gives me an "Arg Error !" or it just does not start up. I know this is a TROSE error since the one that Purple gave me works.

Now you will ask me, why don't just use the one purple gives me ? .... Well because I am full of crap, and I want to add my own custom stuff into the TROSE code.

Any help / source code would be appreciated.

Animalz Crackers's Error ( viewtopic.php?f=58&t=5864 ) :D
Regards,
Dibella
Dibella
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 41
Joined: Sat Apr 13, 2013 8:49 pm

Re: Client Error

Postby PurpleYouko on Mon Jan 09, 2017 6:23 pm

have you tried to enter debug mode from the error window? if you have the debug information (trose.pdb) from your latest build in your client root folder (same place as the trose.exe) then it should let you open a new instance of Visual Studio in which all the currently active variables will be live.
From there you can look at the call stack and track variable values back to whatever state they were in at each step
Need to lookup information on NARose items, skills, quests?
Now featuring a newly completed skill tree for all classes
Formatting fixed for different resolutions
Image
User avatar
PurpleYouko
Rose Guru
Rose Guru
 
Posts: 4526
Joined: Fri Aug 10, 2007 2:05 pm

Re: Client Error

Postby Dibella on Thu Jan 12, 2017 5:54 pm

Got it to compile and actually not crash.

What I did:

Got the "\Rose_Engine\Server\Util" from the old build, because the downloaded source had it missing and according to the Warning logs, they wanted it.

Then I did the old ROSE_ROOT method and it must have been it, because my TROSE file size went from 4K MB to 8K MB...

And it works :) Yay !.

Also had problems with my server not reading the STB files... Turns out I compiled in DEBUG (Yes, Yes PY, I know xD I didn't read).

So I officially got it running on my system.

But with my luck, a lightning bold will wipe out my PC and I will have to struggle all over again.

Regards,
Dibella
Dibella
Smoulie
Smoulie
 
Posts: 41
Joined: Sat Apr 13, 2013 8:49 pm

Re: Client Error

Postby PurpleYouko on Thu Jan 12, 2017 7:13 pm

But with my luck, a lightning bold will wipe out my PC and I will have to struggle all over again.

Quick!!! Back it all up onto an external hard drive and lock the thing in a filing cabinet or something :D

Grats on getting the thing working. You are now a member of a very small club ;)
Need to lookup information on NARose items, skills, quests?
Now featuring a newly completed skill tree for all classes
Formatting fixed for different resolutions
Image
User avatar
PurpleYouko
Rose Guru
Rose Guru
 
Posts: 4526
Joined: Fri Aug 10, 2007 2:05 pm

Re: Client Error

Postby peteralan on Mon Jul 17, 2017 10:42 am

Quick!!! Back it all up onto an external hard drive and lock the thing in a filing cabinet or something
peteralan
Little soul
Little soul
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 11, 2017 8:39 am

Re: Client Error

Postby PurpleYouko on Tue Jul 18, 2017 2:22 pm

peteralan wrote:Quick!!! Back it all up onto an external hard drive and lock the thing in a filing cabinet or something

Ok that's 2 for 2 now.
Both of your posts have just been copy and paste of part of one of my answers.
Do I smell a Bot here?
Need to lookup information on NARose items, skills, quests?
Now featuring a newly completed skill tree for all classes
Formatting fixed for different resolutions
Image
User avatar
PurpleYouko
Rose Guru
Rose Guru
 
Posts: 4526
Joined: Fri Aug 10, 2007 2:05 pm

Re: Client Error

Postby WiseGuy on Wed Jul 19, 2017 1:01 am

PurpleYouko wrote:Do I smell a Bot here?


Or he really loves you,
So he repeats what you say :lol:
It is nice to be important
but very very important to be nice
User avatar
WiseGuy
Pomic
Pomic
 
Posts: 108
Joined: Sat Nov 21, 2009 4:03 am
Location: Jakarta

Re: Client Error

Postby Luke on Sat Aug 26, 2017 2:52 pm

I got this problem when i login into a game... :oops:
Attachments
1.png
User avatar
Luke
Rackie
Rackie
 
Posts: 152
Joined: Wed Aug 17, 2016 5:56 pm

Re: Client Error

Postby PurpleYouko on Mon Aug 28, 2017 2:43 pm

You have a couple of problems going on there.
1) it's showing the crash on a file that is using my file architecture. The F: drive. This is most probably because you have not compiled the client but are actually using the compiled files that I included. That's not a problem in itself but it does give misleading crash reports.
2) The crash report speaks about failing to load a file. This is almost certainly because you haven't completely extracted teh client VFS files into the 3ddata folder of teh client. It is designed such that it will read the extracted data in preference to the VFS data and somewhere in the VFS loading is a small bug that makes it unable to load certain files directly from VFS. Just extract the entire thing and it should work.
Need to lookup information on NARose items, skills, quests?
Now featuring a newly completed skill tree for all classes
Formatting fixed for different resolutions
Image
User avatar
PurpleYouko
Rose Guru
Rose Guru
 
Posts: 4526
Joined: Fri Aug 10, 2007 2:05 pm


Return to Support -- Project 137

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron